Slimme ketelmonitoring: proactief onderhoud en kostenbesparing voor vastgoedbeheer

bCheck richt zich op het verbeteren van de prestaties van ketels, voornamelijk voor vastgoedbeheerders. Hun missie is gericht op het voorspellen van storingen en het minimaliseren van onderhouds- en vervangingskosten. Door geavanceerde sensorapparaten te ontwikkelen die aan ketels worden gekoppeld, verzamelt bCheck uitgebreide gegevens over parameters zoals temperatuur, doorvoer en trillingen. Die gegevens vormen de basis voor hun machine learning-modellen, die helpen bij het voorspellen van aankomende ketelstoringen. 

 

Samen met competence centre InfoFarm, een partner met expertise in kunstmatige intelligentie en machine learning, heeft bCheck een cruciale stap gezet in het realiseren van hun doelen. Het voorspellen van ketelstoringen vereiste echter historische gegevens die aanvankelijk niet beschikbaar waren. Om dit obstakel te overwinnen, hebben ze zich gericht op realtime gegevensanalyse, waarbij ze afwijkingen en veranderingen in het sensorgedrag detecteren. Die aanpak stelt bCheck in staat om vroegtijdig potentiële problemen te signaleren en automatisch waarschuwingen naar onderhoudspersoneel te sturen. 

 

Naast hun voorspellende technologieën biedt bCheck een interactieve monitoringtool aan, die gebruik maakt van geavanceerde Changepoint Detection-algoritmen. Die tool identificeert afwijkingen in sensorgedrag, waardoor proactieve onderhoudsmaatregelen kunnen worden genomen voordat problemen escaleren. Het resultaat is niet alleen een verlengde levensduur van de ketel, maar ook een verbeterde planning en efficiëntie in onderhoudsactiviteiten. 

Xploration

bCheck richt zich op het verbeteren van de prestaties van ketels. Hun missie is gericht op het voorspellen van storingen en het minimaliseren van onderhouds- en vervangingskosten. Samen met competence centre Infofarm heeft bCheck een cruciale stap gezet in het realiseren van hun doelen.

Onze oplossing

Realtime gegevensanalyse, waarbij ze afwijkingen en veranderingen in het sensorgedrag kunnen detecteren.

Resultaat

bCheck stelt vastgoedbeheerders in staat om energieverbruik te optimaliseren, huishoudens te beschermen tegen onverwachte keteluitval tijdens winterse omstandigheden en tegelijkertijd kosten te minimaliseren door slimme voorspellende technologieën en geavanceerde monitoringoplossingen.